19.11.2024 г., 0:07 ч.

Подаръци сърдечни 

  Поезия
42 0 0

 

Едва ли листа бял ще ми е нужен,

щом не зная буквите да пиша,

но искам, искам силно да извикам

и подаръка си с думи да опиша.

 

Голям да бъде, но не чак толкова,

все пак съм мъничко дете!

Изненадай ме, добри човече,

да се събира в двете ми ръце.

 

Тази вечер ще те чакам до елхата,

с коледната песен ще те поздравя,

когато спреш пред нас с шейната

очите ми от радост ще блестят.

 

Аз няма винаги дете да бъда,

но тези мигове ще бъдат вечни,

че дядо Коледа дойде при мене

с подаръците си сърдечни.

 

 

 

 

© Пролетина Андреева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Сядайте деца, пишете! »

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??