Да си поет е дело не за всеки,
хиляди са битките не леки,
стиховете дават само форма,
мисленето води до реформа.
Трябва ли поет да е наивен,
как ще бъде иначе пробивен?
Иска ли стихът му да се пее,
душата му не бива да старее.
Трябва ли с перо да критикува,
трябва ли да удря и бичува,
или с думи трябва да ласкае
и научи както майка знае.
Толкова въпроси все човешки,
всички сме човеци и със грешки,
но животът праща ни зората,
и поетът вижда красотата.
© Рот Кив Все права защищены
стихоплетство е