Feb 11, 2010, 7:06 PM

Поет 

  Poetry
398 0 1

Да си поет е дело не за всеки,

хиляди са битките не леки,

стиховете дават само форма,

мисленето води до реформа.

 

Трябва ли поет да е наивен,

как ще бъде иначе пробивен?

Иска ли стихът му да се пее,

душата му не бива да старее.

 

Трябва ли с перо да критикува,

трябва ли да удря и бичува,

или с думи трябва да ласкае

и научи както майка знае.

 

Толкова въпроси все човешки,

всички сме човеци и със грешки,

но животът праща ни зората,

и поетът вижда красотата.

 

 

 

 

 

 

© Рот Кив All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??