13 сент. 2020 г., 07:54

Поет 

  Поэзия » Другая
389 1 5

 

Магьосник с думите, 

владетел на словата, 

на страстите - и светлите, и тъмните - 

дете на свободата, 

но носещо на плещите 

си слаби

и мъката на другите, 

и хляба 

засищаш онзи глад

във нас

за свят

от страст, 

от чувства. Той е зов

вселенски, вечен ек. 

И смърт е, но е още и любов, 

но също... и човек... 

 

08.05.2020.

 

© Георги Каменов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??