Магьосник с думите,
владетел на словата,
на страстите - и светлите, и тъмните -
дете на свободата,
но носещо на плещите
си слаби
и мъката на другите,
и хляба
засищаш онзи глад
във нас
за свят
от страст,
от чувства. Той е зов
вселенски, вечен ек.
И смърт е, но е още и любов,
но също... и човек...
08.05.2020.
© Георги Каменов All rights reserved.