3 нояб. 2023 г., 22:02

Поетите живеят, за да пишат 

  Поэзия
180 3 7

Поетите живеят, за да пишат

и пишат, за да могат да живеят,

с поезията си по-лесно дишат,

без нея да живеят, не умеят.

 

Но не защото са сърца страхливи,

напротив имат смелост да се борят,

но в нея са единствено щастливи

и с думите вървят, и си говорят.

 

Сърцата им пред нея коленичат

и чакат да придойде свечерена

и жадно пият, силно я обичат –

красива, топла и едва родена.

 

 

 

 

 

 

 

© Милена Френкева Все права защищены

Градът притихнал е, а още не е мръкнало,
вървя замислена по уличките криви,
понесла лист, острилка и моливи,
тъга нечута пак в душата се е вмъкнала.
Присяда, пише, драска, почва от началото, ...
  222 
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??