21 янв. 2023 г., 15:20

Поетът на Варна 

  Поэзия
309 1 1

ПОЕТЪТ НА ВАРНА

 

Мокри бурнуси надипли мъглата.

Сънното слънце зеници склопи.

Вятърът, който по цял ден се мята,

легна под лодките да се наспи.

 

Плажът настръхна и мокър се спити.

Тръгват вълните – дивизии зли.

Сякаш вървя по строшени бисквити.

Скърцат под мене ръждиви скали.

 

Чайки редят се на дълги шпалири.

Те са ми – верен до гроб, екипаж.

Зимата просто и мен ме отсвири.

Никой съм в тоя безмълвен пейзаж.

 

С моето псе под сетрето се топлим.

Нямам пари – да му купя чадър.

Толкова смешен със своите вопли.

Толкова праведен. Благ. И добър.

 

Скитам по туфи изхвърлени миди.

Пиша на пясъка рими с курсив.

Слезте със мен на брега? – за да види

Господ в небето, че още съм жив!

 

21 януарий 2023 г.

гр. Варна, 13, 25 ч.

 

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??