23 апр. 2023 г., 06:22

Поетът пак си тръгва отвратен... 

  Поэзия » Философская
265 11 14

Поетът пак си тръгва отвратен,
от кръчмата опушена и стара.
Та кой е той? Побъркан стар кретен.
Седи и пише цяла нощ на бара.

 

Да беше с всички весело гулял,
да бе подхвърлил няколко бакшиша,
но не! Той има глупав идеал,
по времето отминало въздиша.

 

Певицата премята крак, връз крак,
а той, подгонил лудите си музи,
вратата тръшва. Дрипльо и глупак,
към къщата си бедна се тътрузи.

 

Върви си! Трезвен, нищо не разбрал,
не искащ нищо – почести, ни слава,
за този свят – затънал в лъст и кал,
дори смъртта ти би била забава.

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??