Поисках звездите красиви –
съзвездия чудни в нощта,
изящни и тъй мълчаливи,
донесли за мен красота.
Поисках света на мечтите,
във римите търсех това,
минаваха нощите, дните,
докоснали мойта душа.
Поисках и тебе накрая,
от книгите беше роден.
Дали те намерих не зная,
но търсех те ден подир ден.
Когато в живота те срещнах,
надхвърляше всички мечти.
Тогава изобщо не знаех,
че ти си единствено ти.
Мария Мустакерска
© Maria Mustakerska Все права защищены