Ти си вечност и вечност и щастие дишаш,
самотната рибка в сънливо море
и грешната мисъл на вярната сила
могъл си единствено ти да поспреш.
Видиш ли звяр, с размах го разсичаш,
потопиш ли далече перки и зов,
закръжи ли там немият писък
на всичкото страшно и зло.
Камъче хвърлено, бобче, покълва,
коренче пуска, великани краде.
Омайнико, слънчево замъче...
нека светлото всичко дадем.
© Йоана Все права защищены