28 нояб. 2017 г., 09:08

Пожари 

  Поэзия » Любовная, Свободный стих
1800 6 8

Обичай ме, желай ме до полуда!
До болка, до страдание, до смърт.
Във нощите безсрамно ме сънувай,
как страстно те изгарям с мойта плът.

 

Поне във миг така ме заобичай,
сърцето ти да бие преди спиране.
Почувствай на какво е заприличала
душата ми, от мъката раздирана.

 

Обичай ме напук на суетата,
обгърнала живота с предразсъдъци.
Огледай се, един съм сред тълпата,
единствен, по-сияещ и от слънцето.

 

Тогава вероятно ще ме видиш,
със моите очи да разпознаеш,
как толкова ужасно все ми липсваш,
какво е да се питаш, да не знаеш.

 

Обичай ме във болките на мрака си,
загубила надежда от безсилие,
и всяка нежна дума да е чакане,
сълзите със която да отмие...

 

Аз няма да се спра! Ще те обичам!
В прегръдката ми има два пожара.
Единия - когато те събличам,
а другият е там. Отляво...

 

Danny Diester

27.11.2017

© Данаил Антонов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Страхотно...а финала е изпепеляващ!
  • Мълниеносно стихотворение, с прекрасен финал! Браво!
  • Вулкан от емоции си, Дани! Поздравявам те за поредния изпепеляващ стих!
  • Диесто, това ме изпепели!
  • Изпепеляващи пожари наистина! Страстно, метежно! Поздравления, Дани!
  • Любов и страст. Когато се съчетаят тези два пожара - спасение няма, Дани. Поздравявам те за поредния въздействащ стих!
  • Както винаги - влюбено и красиво!
  • Красив финал!
Предложения
: ??:??