26 дек. 2010 г., 09:41

Покахонтас 

  Поэзия » Любовная
914 0 2

                                  Всяко момче мечтае да бъде такъв мъж, а всяко

                                  момиче - да е любима на такъв мъж...

 


В амулета на млад индианец

се вселява моят дух,

подтиква го към странни танци

около дървото с дънер кух.


       Буди го по изгрев рано,

       да среща слънчевия бог,

       води го по пътища избрани,

       пази го от вражи томахоук.


В опасната пътека на войната

щом трябва да пристъпи той,

дава му на пума сетивата,

да побеждава и в неравен бой.


       Когато вечер се завръща

       в очакващия го вигвам,

       на тъмното с ръцете го прегръща,

       от флейтата му се отронва плам.


Той е моят слъчев бог

и в сянката му винаги ще ходя.

Защо ли? - ама че въпрос:

та аз съм неговата Покахонтас.

© Славяна Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??