Самота - онова тъжно нещо
от което не можеш да спиш,
когато обич недоказуемо гореща
да мъждука в душа приютиш...
тя е твоята недосегаема тайна,
за която светът в тебе мълчи,
само сърдечния пулс ти извайва
две очакващи, тъжни очи...
Парят ме те толкова често,
около мен се реят навред -
безочлив ги каня на среща...
да не остане самотен човек...
© Валдемар Все права защищены
от което не можеш да спиш"
Да, точно това е дефиниционното свойство на самотата. Ще запомня тези редове, както както навремето запомних от един некролог ред, който ме простреля с гениалното си звучене:
"Самотата ни буди навсякъде!"
Поздравление, Валдемар! И приятна вечер!