Рискувам, днес да се повторя,
но няма как, ще съобщя:
- Аз нямам… пролетна умора.
На митинг искам да вървя.
Аз днес, събирам вярна чета
за съботния, топъл ден.
Жени, моми, дори бабета!
За правда гладни - като мен!
Приемен пункт пред ЕнДеКаТо.
Ще подарявам там яйца.
Ще нося също шест плаката
за хляба, тока и газта.
Ще крачим - бавно и забавно:
Ще свиря химна на тромпет.
Маршрутът - знае се отдавна
към Министерския съвет.
Ще спрем на жълтите павета
в триъгълника на власта.
И - към прозорците с ментета
ще хвърлим рохките яйца!
Флашмоб с яйцата ще направим.
Ще си излеем своя яд!
А след това - във бар “Наздраве”
ще седнем кротко на обяд.
А там - до буре с младо вино
ще помечтаем чудеса!
И там - с най-щедрата бамбина
ще се прегърнем вечерта!
Юри
Йовев
Февруари
2022 г.
© Yuri Yovev Все права защищены
Ще нося също шест плаката
за хляба, тока и газта.
Против угрозата от Путин
за страшна - ядрена война!