27.02.2022 г., 15:19 ч.

Покана за флашмоб с яйца 

  Поезия » Хумористична
295 3 7

Рискувам, днес да се повторя,

но няма как, ще съобщя:

 - Аз нямам… пролетна умора.

На митинг искам да вървя.

 

Аз днес, събирам вярна чета

за съботния, топъл ден.

Жени, моми, дори бабета!

За правда гладни - като мен!

 

Приемен пункт пред ЕнДеКаТо.

Ще подарявам там яйца.

Ще нося също шест плаката

за хляба, тока и газта.

 

Ще крачим - бавно и забавно:

Ще свиря химна на тромпет.

Маршрутът - знае се отдавна

към Министерския съвет.

 

Ще спрем на жълтите павета

в триъгълника на власта.

И - към прозорците с ментета

ще хвърлим рохките яйца!

 

Флашмоб с яйцата ще направим.

Ще си излеем своя яд!

А след това - във бар “Наздраве”

ще седнем кротко на обяд.

 

А там - до буре с младо вино

ще помечтаем чудеса!

И там - с най-щедрата бамбина

ще се прегърнем вечерта!

 

 

Юри

Йовев

Февруари

2022 г.

© Yuri Yovev Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Краси!
    Ще нося също шест плаката
    за хляба, тока и газта.
    Против угрозата от Путин
    за страшна - ядрена война!
  • Иржи, Доче, Акеми! 😀
    Така си търся моме на моя акъл! 😀
  • Това се вика ухажване...
  • Кога спиш, кога работиш, кога ходиш по момета, но музата е все до тебе, Юри!.
    Нямам думи за тоя хъс да отразяваш всичко, всичко......По най- прекрасен и забавен начин!!
  • Ели, Деа записвам ви в четата! 😀
  • И винаги всичко завършва с някоя бамбина🤣🤣🤣
  • Всичко е добре, щом свършва добре! Давай, Юри!
Предложения
: ??:??