В тази съботна вечер дъждът натежава.
Преминава такси - плътен бас, обороти.
Блесва с фарове - дансинг за нас осветява
и небето от синьо се разпада на ноти.
Покани ме на танц между пъстрите локви,
приютили звезди и неонни реклами.
Затвори си очите. Да танцуваме мокри.
Тази песен от капки е само за двама.
Светлините размити нека бъдат афиши
за съвсем неочакван и страстен спектакъл.
По первазите сякаш с черно-бели клавиши
виртуозно играе си нощния вятър.
Този дъжд композира душите изкусно
в блус, от който кръвта като жар закипява.
Прегърни ме. Танцувай. Недей ме изпуска.
Цял живот този ритъм нека в нас да остава.
© Деа Все права защищены