12 мая 2009 г., 00:17

Поклон пред Светите братя Кирил и Методий! 

  Поэзия » Гражданская
1492 1 2

За слава Ваша хилядолетна

венци се кичат, стих се гради...

Писмеността Ви, братя славяни,

прозорец свят - народ озари...



Българска обич, почит и вяра

с родолюбие днес ще сплета,

за реч, за четмо свято с любов,

сърце християнско за Вас с благослов!



Още ечи манастирският звън,

манастирско перо там скрибуца...

Как монахът свят оставал без сън

и тихо поемат пак братята вън...



И стъпките екнат век след век,

с най- ценния дар от дедите.

А, Бе, Ве... знаци святи... до Я

осенят дух, променят съдба!



Днес греят лалета, песен ечи,

знание щедро и светят очи...

Помнетe, чеда, със слава, почит човечна,

Божествен дар, писменост вечна!

© Елена Калчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??