Полет
Птица във изгряващ полет
вперва поглед във безкрая,
да разцъфне като пролет,
да кръжи като че в рая.
Пори синьото вълнение
на небесното си царство,
със изтънчено търпение
"галопира" през пространството.
В миг се сблъсква с неприятеля,
със могъщо-сиви облаци,
в надпревара и със вятъра,
гони плавно тези призраци.
Като всемогъща твар
обикаля неуморна
и придава летен чар
на "градината" просторна.
После приближава Слънцето,
и прелита край лъчите му,
като на пшеница зрънцето,
златна става във ръцете му.
Но накрая, отмаляла,
за почивка се снишава
и отново, снежно-бяла,
до земята долетява.
24. 07. 2008 г.
© Ангелина Кънчева Все права защищены