31 янв. 2024 г., 07:00

Политам с птиците на светлината 

  Поэзия » Строгие формы
191 5 4

Изтръгва ме надеждата от блатото,

в което болката е без слова.

Затъвах аз сред сенките... Едва

се влачех без посока в непознатото.

 

На светъл бряг ме чака с песен ятото

готово в идното да полети

и дух спасяващ казва ми: " И ти

политай с него за да бъде лятото.

 

Крилете си отърсвам от калта -

от всичките заблуди и обиди.

Ще ме посрещне с вяра любовта,

душата красотата пак да види.

 

Политам с птиците на светлината

и слънчево небе е над земята.

© Асенчо Грудев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??