(антипис)
Написах тези епиграми,
очаквах, че ще се четат...
Във тях говоря за измами
и за грабежи в моя кът!
Но питам ви, мъже и дами,
защо се канят да ги спрат!
И мойте малки Епиграми,
на майната си да вървят!..
Hekredеl
1/ Червено-синята мъгла,
до гушата ни е дошла!
2/ За хала ни, във таз държава,
тук никой пет пари не дава!
3/ О, питам те, кажи къде,
тъй поголовно се краде?!
4/ Доносниците, щом разкрият,
те с пепел бързо се покрият...
Изкарват, че са патриоти,
(те мисля, че сме идиоти!)
и искат туй да им простим,
ръка протягат често даже
нахалници какви са, Боже,
и чакат да ги наградим!
5/ Тях Партията ги научи
със много думи да мълчат!...
И какво от туй се случи -
тук логореята тръгна на път...
И с тяхната "лъже-тирада",
все Истината се напада!
И с техните лъжи и плюнки
ни правят просто на маймунки.
© Христо Славов Все права защищены