9.02.2013 г., 11:16 ч.

Политически епиграми № 1 

  Поезия » Друга
380 0 1

    (антипис)
Написах тези епиграми,

очаквах, че ще се четат...

Във тях говоря за измами

и за грабежи в моя кът!

Но питам ви, мъже и дами,

защо се канят да ги спрат!

И мойте малки Епиграми,

на майната си да вървят!..

 Hekredеl


 1/ Червено-синята мъгла,

    до гушата ни е дошла!

 

 
  2/ За хала ни, във таз държава,

 тук никой пет пари не дава!

 


  3/ О, питам те, кажи къде,

 тъй поголовно се краде?!

 


   4/ Доносниците, щом разкрият,

  те с пепел бързо се покрият...

 Изкарват, че са патриоти,

 (те мисля, че сме идиоти!)

 и искат туй да им простим,

 ръка протягат често даже

 нахалници какви са, Боже,

 и чакат да ги наградим!

 


   5/ Тях Партията ги научи

 със много думи да мълчат!...

 И какво от туй се случи -

 тук логореята тръгна на път...

 И с тяхната "лъже-тирада",

 все Истината се напада!

 И с техните лъжи и плюнки

 ни  правят просто на маймунки.

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • В един друг "Сайд" три пъти ми връщаха написаното,саботирайки отпечатването им, навярно не им харесваше ,че критикувам Някого във тях!Затова и написах и този "антипис", със който ги публикувам тук!
Предложения
: ??:??