Небето днес е като бяла чайка,
аз търся сянката си някъде в безкрая,
дори да ти разкажа всички мисли в мене,
понякога си мисля че и с тях ме няма,
Това понякога е свързано с душата
и мислите които те очакват,
очаквам всичко, а съм само нощна пеперуда
каква илюзия за кратката ни тленност.
Защото утре, всички ще забравят,
нещата са изменчиви и кратки
а аз мечтая в себе си онази обич,
която ще запази светлина трайно.
И не че в себе си не мога да се издигна,
аз просто нямам място за летене
където няма да догонвам някаква си липса,
а ще усещам твоята душа, единна част от себе си.
И може би достатъчни са всички думи
и време е да сложиш точка,
но ти си нещо толкова във мене лично,
и аз се боря, боже как се боря.
Но аз не мога да накарам да ми вярваш,
да чувстваш все едно говориш с себе си,
и всички наши недостатъци и рани,
да бъдат само нещо помежду ни, за разбиране.
Големи думи лесно се говорят,
какво да правим с всички малки,
със мигове които после ни запълват,
и нашата душа е като една разместена мозайка.
Надявам се да можеш да ме чуеш,
ти моя радост и тревога,
защото любовта е повече от всичко,
умението да си общата страна в живота.
© Милена Василева Все права защищены