23 окт. 2009 г., 00:34

Помен за Фреди 

  Поэзия
700 0 10

I


„Фреди Меркюри умря!”
заплакаха по телевизията,
по радиото,
по всякакви медии.
Черни очила си сложиха журналистите
и разни там държавници,
оплели конците,
уж негови ценители.
По дяволите – както искате!


II.


Ексгоспожица Панделиева,
после екснякаква госпожа,
сега жена
на някакъв ексдържавен режисьор,
затаете дъх –
ще снесе
самата тя яйце на демокрацията
или в Америка,
или в някоя наша люпилня.
Представяте ли си?
Значи тя не е стерилна,
а сигурно плодът ще бъде гений –
между расово куче и
дива балканска вълчица.
Америка!
Фреди!
Ние ви обичаме!
Но не както комунистите!
Ние си подаваме задника
на по-възпитани
на по-изискани
такова...
всеки ще се досети, ако помисли.


III.


„Ужас!
Тамара Глоба предсказва потоп!
И косопад на премиера...”
Всички българи ще бъдат защитени
от Всевишния,
защото са му давали явно квартири,
без да плаща наем
в тая скъпотия,
а тайно
на палачите му
пирони са продавали.


IV.


Сега плачат
и за рента молят.
Всичко е законно.
Само дето няма още закони.


V.


А „Христос возкресе из мертвих”
кръста, за да носи,
не, за да седне зад бюро
и да чопли семки,
когато един народ се погубва,
когато изнасилват старици,
невръстни момчета и момичета,
когато убиват от упор,
когато броят трупове
като дребни стотинки...


VI.


Христос возкресе из мертвих –
защото вярваше, че е потребен.


VII.


Един писател беше коленичил
пред този народ,
защото го обичаше.
От нине до присно
и во веки веков
този народ коленичи
пред няколко недъгави безличия!...


VIII.


А Фреди е жив.
А Фреди е в сърцето на всеки.
А Фреди вече не е болен от СПИН.
И ако сте мъже –
не изнасилвайте невръстни
или старици!
Мадони претъпкаха манастирите
и публичните домове.
Не изнасилвайте невръстни или старици,
ако сте мъже!
В този свят може да се живее,
дори ако мъничко поне обичаш.

© Ангел Веселинов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Интересен начин да кажеш куп истини и да почетеш Фреди!Аз съм му длъжен, че ми показа какво е музика,поезия и безсмъртие.Благодаря и на вас че цените истинсите неща.Има хора които ще продължат шоуто и един от тях сте вие!Нека Бог пази просветените и даде ум на другите
  • Но все по-малко обичаме...
    Поклон!
  • Разбирам мъката ти!Поздрав!
  • Впечатляваш!
    Отново!
  • Ами, като седна пред телевизора и като отворя вестниците, все повече се чувствам като в гротеска. То, нашето шоу никога не е спирало. Безнадежден случай!
    Поздрави!
  • Ачо, и аз като Дорето съм изумена ... в положителния смисъл на думата. Поздравявам те! Браво!
  • Аплодисменти!!!
  • Солидарна с позицията ти - замълчавам пред мащабите на мисълта ти и пред жегата на чувството! Поклон!
  • Не сравнимо истински си !
  • изумяваш ме... show must go on
Предложения
: ??:??