ПОМНИШ ЛИ (2)
===============
Помниш ли…
Прохладните утрини,
Когато се събуждах
Със мисли само за теб...
Макар и самотен,
Но там и само със теб,
И дългите дни,
И в безкрайните нощи,
Преляни в едно,
Когато очаквах твоите думи,
Жадувах ги още и още...
(Помниш ли…)
Часовете, когато слушах
С наслада гласа ти,
В безкрайност,
Онемял и неможещ
Да отроня и дума,
Търсещ
Тебе
Във всичко,
Денем
И нощем...
(Помниш ли…)
Дългите,
Студените нощи,
Когато се греех от теб
И когато заспивах
С очертанията
На твоето мило
Лице
И се унасях
Само когато
Го видех
Все едно спи живо
До мен...
(Помниш ли…)
Когато не смеех,
Но толкова исках
Да казвам отново, отново,
Че те жадувам, обичам...
Докато чувах
С душата си
От безкрайността,
От там, от далече,
Ударите на твоето дишащо
Горящо сърце...
(Помниш ли…)
Когато
Във всеки изгрев и залез
Се запечатваха,
Във единство,
Се сливаха,
В пурпура,
Във синева,
Във облаци,
Оранжева лава
И хлад...
Във простора,
Със словата,
Които
Никой никога не може да каже,
Защото
Пращяха
Със сила,
Горяха,
Кънтяха,
С невиждана мощ,
Когато бяха
Съединени
Във студ
И във огън
Нашите влюбени вечно души...
(Помниш ли…)
Когато...
Имах единствено теб…
31.12.2020
по 10.08.2020
© М В Все права защищены