27 февр. 2009 г., 22:44

Помниш ли? 

  Поэзия » Любовная
1265 0 6

                    Помниш ли?

 

Помниш ли дните на ранната пролет

и лехите, пълни с бели кокичета?

Как им се радваше, сякаш виждаше в полет,

в бели рокли, множество малки момичета.

 

Помниш ли дните на късната пролет

в нежно зелено и дъх на брези?

Как се възхищаваше на птичия полет

и как се пълнеха с радост нашите души.

 

Помниш ли тихите юнски вечери

с бялата светлина на Луната?

А ние, като замръзнали глетчери,

седим на терасата и "слушаме" тишината.

 

Помниш ли топлите вечери на юли

и свежия полъх от планината?

А ние пак бяхме на терасата и нямахме думи,

сякаш упоени на тази вечер от красотата.

 

          2000 година - Доспей

 

© Асен Стефанов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??