Любовта, когато я запазваш цяла,
дори да си бил дълго в тъмнината,
не казвай, че тя е много закъсняла,
а чуй добре вечността на тишината!
Но, да! Самотата те е разболяла,
а ти познаваш непристъпната й твърд,
в която любовта остава бяла,
готова да се бори чак до смърт
с трудности, с проблеми, с тирани
и даже по пътеки безсловестни
запазва споделености разбрани,
втъкани в тихите любовни песни.
-Помогна ми и аз напуснах онзи мрак,
отнел в душата ми любовен злак.
© Валери Рибаров Все права защищены