Попитай.
Не, че нещо ще разбереш.
Какво е следата от полет на птица?
Сянка?
Но има и сянка на самотно дърво.
Вятърът в своя копнеж
ще забърка през твойта зеница
как се вдига крило,
върху полъха нежен
и полита всеки вярващ в духа и дъха му.
Но и клоните как ще разреже.
Как ще удря по ствола -
да усети страха му...
Ти задавай въпроси.
Не че някой ще ти отговори.
© Георги Динински Все права защищены