18 нояб. 2007 г., 20:10

Поради теб (Обичам дъжда) 

  Поэзия » Любовная
1374 0 6

Обичам дъжда.

Големите, красиви водни капки

и онези другите, по-малките.

Обичам когато вали.

Сякаш съм в топла прегръдка на обичан приятел,

а и в твоята... дори по-топла.

Обичам да се вглеждам в небето, когато вали -

толкова чисто и простичко,

точно както когато си до мен.

Няма нищо, което не мога да видя

и виждам всичко...

И го обичам!

Обичам и звука на дъжда...

като любовна мелодия,

като мъркане преди смях.

Но обичам дъжда най-вече заради спомените.

Той така ми напомня за нас,

както хиляди слънца не биха могли.

И дори да съм тъжна, защото си далеч,

съм и щастлива, защото си с мен.

А дъжда...

него го обичам.

Също както и теб.

 

Пролет 2007

© Джули Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??