Любовта ни е пораснала.
До ъгълчето,
скрито зад усмивката,
до миризмата,
с кожата сраснала
и до онази същност,
точно под обвивката.
Любовта ни е голяма.
Колкото хоризонтите в очите,
като липсата с размер на яма,
колкото е смисълът на дните
и времето, което все го няма.
Любовта ни е стара.
Като белия косъм в косите,
като молитва, която душата повтаря,
като вечния път на съдбите
и огънят, който все не догаря.
© Галина Кръстева Все права защищены