Забравен сън или
измислена история -
от песен унес,
от мечта - крила.
Бе полет, но не бе
наистина.
Бе танц балетен -
танца на душа.
Едно сърце със
трепети пробудено,
в живота пленник,
в клетката само.
Разбули смело
свобода забулена
сред звезден дъжд,
сред заник от заря.
Забравен сън или
заглъхнал повик тих.
Зора пропукана,
копнеж в гърдите, вик.
Бе повей скрит,
пороен дъжд от мигове,
бе глътка въздух
с лилии пропит.
© Искра Радева Николова Все права защищены
Приятен ден на всички!