18.01.2011 г., 15:02 ч.

Порив 

  Поезия
674 0 7

Забравен сън или

измислена история -

от песен унес,

от  мечта - крила.

Бе полет, но не бе

наистина.

Бе танц балетен -

танца на  душа.


Едно сърце със

трепети пробудено,

в живота пленник,

в клетката само.

Разбули смело 

свобода забулена

сред звезден дъжд,

сред заник от заря.


Забравен сън или

заглъхнал повик тих.

Зора пропукана,

копнеж в гърдите, вик.

Бе  повей скрит,

пороен дъжд от мигове,

бе глътка въздух

с лилии пропит.



© Искра Радева Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??