Порталът
Във ранната Е́сен вя́тър ю́жен доне́се
загадъчен зов от Далечна звезда:
там Някъде Някой – напред със прогреса –
навярно ме търси за нова съдба!...
Защото възможно е в друга Реалност
светът му да бъде – невидим за мен
и всеки от нас, но в различна Безкрайност
да бъде с Живота си в нея вграден...
В различното Време, в Пространства различни
противно на всеки космичен закон,
надявам се външно да си приличаме
със общ: подпечатан от Бога, геном!...
И искам да бъде Жена – хубавица:
във изгрев – Надежда, при залез – Мечта,
в Любовта – всеотдайна, Жена – дяволица
пренесла на Друга вселена Страстта!...
Деца на различни до днес Цивилизации
аз мисля, че вече съм ясно разбрал:
за срещата с нея, освен Гравитацията
ми трябва през Времето таен Портал...
Но знам, че за мен е такъв недостъпен –
орисан се лутам в нелепа съдба...
И само в мечтите си търся аз пътят и́ –
на тази Далечна в безкрая звезда...
12.03.2021.
© Коста Качев Все права защищены