27.04.2021 г., 0:05 ч.

Порталът 

  Поезия » Друга
274 1 0

 

Порталът

 

Във ранната Е́сен вя́тър ю́жен доне́се

загадъчен зов от Далечна звезда:

там Някъде Някой – напред със прогреса –

навярно ме търси за нова съдба!...

 

Защото възможно е в друга Реалност

светът му да бъде – невидим за мен

и всеки от нас, но в различна Безкрайност

да бъде с Живота си в нея вграден...

 

В различното Време, в Пространства различни

противно на всеки космичен закон,

надявам се външно да си приличаме

със общ: подпечатан от Бога, геном!...

 

И искам да бъде Жена – хубавица:

във изгрев – Надежда, при залез – Мечта,

в Любовта – всеотдайна, Жена – дяволица

пренесла на Друга вселена Страстта!...

 

Деца на различни до днес Цивилизации

аз мисля, че вече съм ясно разбрал:

за срещата с нея, освен Гравитацията

ми трябва през Времето таен Портал...

 

Но знам, че за мен е такъв недостъпен –

орисан се лутам в нелепа съдба...

    И само в мечтите си търся аз пътят и́ –

на тази Далечна в безкрая звезда...

 

12.03.2021.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??