8 мая 2011 г., 17:37

Портрет на душа 

  Поэзия » Другая
402 0 1

                                   ПОРТРЕТ НА ДУША

                                                    на Цветан Лалов

 

 

Трогната

надзъртам в твоя свят –

без лукавство и без напрежение –

като тласната от водопад

в океан от слънчево вълнение.

 

Слети в уникален резонанс,

сриват моето въображение

ултразвуков тътен

и романс –

в хармонично смайващо звучене.

 

Претопяват се в безсилна сплав

яростни бездушни оскърбления,

хилави сплетни

и жалък страх –

в огъня на доблестно търпение.

 

Ореол добиват изведнъж

грешки и изстрадани падения –

като в изповед пред жрец могъщ

и дарено щедро опрощение.

 

А сред шепите на твоя свят –

като най-потайно откровение –

виждам уязвим и мил хлапак

бос да тича сред треви зелени...

© Ирина Велчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??