20 нояб. 2020 г., 10:35

Послание 

  Поэзия » Другая
344 0 1

Участвам в този карнавал,
единствено, защото съм успешен,
и всеки чул, но не разбрал,
изказа се, че бил съм смешен.

И моля ви, кажете на жената,
на тази в онзи ъгъл вдясно,
– Мила, аз продадох си колата,
понеже търся си момиче – свястно.

Богатството дарих, комерсиално,
не искам имидж за това,
но колкото да е банално,
да харча вече за кога?

Аз имах толкова успехи,
пари, живот и пъстрота,
защо ми бяха всички нови дрехи,
щом още спя в самота?

Не са ми нужни никакви облаги,
повярвайте, понеже остарях,
дори да отлетяха дните млади,
щастлив съм, вече помъдрях.

Ценете всеки малък спомен,
търсете си добра жена,
живейте си живота скромен,
не взимайте от чуждата ръка.


 

© Ana-mariq Dimitrova Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??