23 июн. 2009 г., 00:39

Последен танц 

  Поэзия » Любовная
825 0 15

Толкова нежно и леко

сплела пръстите си,

обгърнала съм раменете ти

и танцувам със теб на палци.

Театрално и леко гротескно -

почти съм излязла от роклята си,

разсипвам се като коприната й

и между дланите ти изтичам.

И защо си замръзнал така, Маестро,

хайде – разтвяряй обятия

за последен танц.

А очите ми са прозрачни,

в паяжини тънки потънали -

омагьосан от последни акорди,

как не си забелязал.

Ето такава ме нарисувай,

Маестро,

съчинявай разкази, стихове,

с мен живей и мен дишай –

разрешавам ти последния танц

и… ненавиждам го.

 

 

30.05.2009 г.

© Весела ЙОСИФОВА Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??