1 апр. 2013 г., 11:34  

Последен тост 

  Поэзия » Любовная
1213 1 20

                                            "да пием за богатите мъже" Добромир Банeв
 

       На Мария Вергова                                                     


Да пием за красивите жени.
Ще счупя с гняв самотната им чаша,
в която и в среднощен час кълни
мълчание, от вълчи вой, по-страшно.

Да пием за красивите жени,
които никога не бих отпратил,
дори една от тях да измени
с насъщен враг. Или пък стар приятел.

Да пием за красивите жени,
за тяхното непостоянство свише:
и розата изгубва цвят за дни,
но в пазвата на ветровете диша.

Дори и с право на последен тост,
да пием за безсмъртните им гени,
в които зреят дълго - грозд след грозд -
децата ни все още неродени.

Да пием за красивите жени,
които идват, после си отиват:
преди да хукнат немите вълни
брега пригалват безнадеждно с грива...

© Ивайло Терзийски Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??