"Последна песен"
Недей тъгува ти за мен,
поех по пътища безкрайни.
Но с теб ще бъда, знай, докрай,
докато спомени времето не изтрие с печалния си край.
Спомените наши, всеки миг видян,
живи ще останат, макар животът да е свиреп и стран.
Не ме забравяй – ще ти шепна тихо.
Щом цвете в пъстри багри разцъфти,
душата ми в него тихо ще трепти.
Щом след буря лъч заблести,
знай, че аз съм с теб в тези дни.
Уморена, като птица в мъгла,
над бури и вихри летя в самота.
В море от мъка често потъвам,
като снежинка в ръка на дете се топя и изчезвам без глас, без лице.
Очите ми – пресъхнал извор забравен
няма сълза, ни зов за човек,
ни капка живот останал.
Изморих се хора да чета,
език незнаен, все чета и недочитам.
И косите си започнах да броя, какъв сизифов труд. А стените, ах тези
четири стени какви истории разказват. Допри ухо до тях и чуй как крещят с цяло гърло.
Тя гледа тихо и чака, но не ще се сломя,
срещу съдбата аз пак ще стоя.
© Ivayana Ivanova Все права защищены