6 янв. 2013 г., 15:23

Последна среща 

  Поэзия » Любовная
485 0 4

Отново влязох във кафето,

за среща в нашето кафе,

а ти стоеше в сепарето,

потриваше от студ ръце.

 

"Е, тук съм вече, усмихни се,

за мене чай, за теб коняк!

Я виж, навънка свечери се,

а ние сме на топло пак!"

 

Ръка протягам да те стигна,

така ми липсваш нощ и ден!

Сълзите стискам, без да мигна,

със мислите за теб и мен!

 

Май твърде много време мина,

от тези срещи ме боли,

но днес душата те проклина,

щом тръгна си и ти тръгни!

 

Със моя спомен бях на среща,

последна среща бе за нас.

Подадох му ръка гореща

и пожелах на добър час!

 

Нощта навън пак беше звездна,

през рамо го погледнах аз.

Стопи се той, за миг изчезна,

"Прости!" - прошепнах му без глас.


© Евгения Георгиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Харесах стиха.....!!!
  • Успех през новата година, все така чувствена поезия да четем !
  • Мъка понесена с достойнство. Какво по-ценно от култура в отношенията?! Поздравления!
  • Тъжно! Разделите са винаги трудни. Много добре си изразила чувствата си!
    Харесва ми!
Предложения
: ??:??