30 янв. 2013 г., 14:49

Последният път 

  Поэзия
887 2 11

Навярно ще замина някой ден
(макар, че не планирам да е скоро)
на път, наглед съвсем обикновен,
но безвъзвратен. Пътят към простора.

Със себе си какво ще отнеса?
Една торбичка счупени желания,
букетче от лъчи, една мечта
и обич. До последното дихание.

Не питам се какво ще е след мен.
Не ме е грижа кой ще ме запомни
и със какво - суетният рефрен,
повтарян и от сетния бездомник.

Тук, на земята, нищо не дължа,
а някъде оттатък - не се знае.
Ще бъде страшна грешка да тъжа
за този свят по пътя към безкрая.

И не, че вярвам в ад или пък в рай
(известно е, че в себе си ги носим),
но просто всичко има своя край -
тревите ги очакват сенокоси,
цветята - тиха смърт сред аромат.
А после всичко почва отначало...
Животът е безумен кръговрат,
палитра на художник полудял е.

И Страшен съд ще има ли - не знам
(а той се очертава интересен).
Не търся божества в измислен храм,
през времето преминах като песен.

И тръгна ли, дано да е сред смях
(така изглежда всеки път по-кратък),
обречена на вечния си грях
докрай да се раздавам, без остатък.

© Вики Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??