28 мая 2021 г., 07:29  

Поспри 

  Поэзия » Другая
206 0 4

Хей, дъждецо, за малко поспри!

Аз съм тук! Не видя ли сълзите?

Лазят тихо в мойте очи.

Ти ела и ме там отведи.

 

Там където реката тече,

а върбите са царски корони.

Там където безгрижно дете

пеперуди и бръмбари гони.

 

Хей, ветрецо, за миг се поспри!

Аз съм тук! Подминаваш ми дните.

Тази болка не спира! Гори!

Ти ела и ме там заведи.

 

Там където небето блести,

а земята ухае на младост.

Там където сърцето тупти,

полетяло от обич и радост.

 

Хей, скорецо, поспри! Не свири!

Тази песен за мен сътвори.

Да ме буди в тъжни зори,

сред чуждица, до мрак да звъни.

 

 

 

 

© Хари Спасов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??