4 дек. 2014 г., 18:21

Посрещане на гарата 

  Поэзия » Юмористическая
315 0 2

Това така със мен се случи:

писмо от нея се получи.

Узнах от него аз тогаз,

че тя ще дойде във Бургас.

 

Посочен беше влака точно,

пристигащ на часа нарочно.

И аз в ръцете си се взех

и всичко с радост го приех.

 

Приготвих се и час по-рано

заех си мястото избрано.

На коловоза аз стоях

и плановете си кроях.

 

На гарата- във бирария,

се вдига щура олелия.

Жестока музика гърми

и слънце жарко ме ръми.

 

И ето! Влакът се зададе...

Сърцето май ми се предаде.

Аз погледа си в него спрях

и мойта гостенка видях.

 

И тръгна бавно тя към мене

да сложи край на мойто бдене.

И не разбрах кога и как,

допря се тя на моя крак.

 

Целувка тя във миг стовари

и мойте устни натовари.

Усетих във ушите шум,

а в сърцето- сладък бум.

 

И слънцето видях обратно.

Възкръснах аз за миг стократно.

Останал, Боже, ням е глух,

онази музика не чух... 

© Никола Апостолов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря, Стойна, за коментара и за оценката.
    Достатъчно е че ти го харесваш!Приятно ми е да го знам.
    Паздрави от мен и хубав ден!
  • Ново и интересно ми е! Харесвам го.
    Хумора също ти се отдава1
    Поздрав и хубав ден!
Предложения
: ??:??