Обичам Те, Господи!
Обичам Ръцете,
създали вселената,
които ме носят
по стръмния хребет...
Обичам Крилете,
с които прелитам
над тъмната бездна...
Обичам Нозете,
с пирони забити
позорно на кръста.
Кръвта Ти, пролята
за мене, обичам!
С която поръсваш
и чистиш душата ми...
Не ще ме уплашат!
Не ще ме убият!
Не ще ме откраднат
от Твоите длани!
Щом Ти ме обичаш
до смърт!... До безкрайност!...
© Албена Димитрова Все права защищены