9 июн. 2019 г., 19:13  

Посветено на всички учители 

  Поэзия » Другая
469 0 0

 

 

ПОСВЕТЕНО НА ВСИЧКИ УЧИТЕЛИ

Учителю, с обич пред теб, днес свеждаме глава,
признателните твои ученици от всички времена,
защото ти дари ни с крила от зряща светлина,
която и в най-облачни дни пак в нас слънчево пее,
от нищо и от никого непобедима с бял огън грее.
Учителю, с уважение пред теб, днес свеждаме глава,
ти винаги ще грееш като свиден спомен в нашите сърца,
от светлата магия на твоите вълшебни камбанени слова,
са се раждали героите велики на славните ни времена,
извоювали в храбри битки с бяло безсмъртие свобода.
Учителю, с признателност пред теб, днес свеждаме глава,
за всичко , което ти ни даде, искрено благодарим сега,
за словата твои родолюбиви, които пробуждаха сърца
и вееха в балкана роден бунтовни победни знамена,
за да я има днес нашата България на картата на света.
Учителю, на тебе сме длъжници, знаем го добре това,
ние, признателните твои ученици от всички времена,
днес поклон ти правим и ще пазим за теб спомен жив,
във всички наши дни ще грее с блясък винаги красив,
като бял компас ще сочи верен път на всеки кръстопът.
Учителю, пред твоя подвиг свят, бледнеят моите слова,
но знам,че през вековете гледаш с очите на всеки жив,
затова на теб не ти е нужен лъскав паметник красив,
защото ти самият си безсмъртие,слънце,крила,светлина,
защото всичките награди,медали,светска суета,слава,пари,
са нищо пред усмивката щастлива в детските искрени очи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

© Кръстина Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??