19 нояб. 2011 г., 17:44

Потънали в мрака 

  Поэзия » Философская
355 0 1

Потънали в мрака

 

Из тъжните строфи на тъжни поети

размива се сякаш доброто изкуство.

Та може ли слънце в душата да свети,

пленена от тъмното, пагубно чувство?!

 

Защо се осланят на мрачното слово?

Утеха ли търсят в тъгата - не зная?!

Но, щом през сълзи пишат утре отново,

едва ли ще видят на болката края.

 

Сърце наранено за идол избират,

но не то - закони природни решават,

които на живо направо прозират -

че мислите външния облик издават.

 

Не само за него ни дават представа -

те водят живота ни шеметно-бясно

и всички пътеки напред утвърждават,

повтаряни често, дори и безгласно.

 

© Марин Цанков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Много ми хареса!Поздравявам те!
Предложения
: ??:??