13 дек. 2011 г., 21:44

Поука 

  Поэзия » Другая
608 0 3

 

 

 

                                                         ПОУКА

 

                                          Лошо е

                                                   да си опитомен.

                                           Да си влюбен,

                                                    тих и примирен.

                                            Лесно гаври се

                                                     с теб съдбата.

                                             Вълкът владее

                                                     със смъртта играта

                                              - и с любовта-

                                                           но сам поставя

                                                правилата.

                                                           Вълкът е

                                                главатарят

                                                            на гората.

                                                И е приятел

                                                           на нощта -

                                                  една развратница

                                                            добра.

                                                Той вие

                                                       не пред мърлява

                                                 заключена врата,

                                                       а вие към луната

                                                  и търси

                                                        своята звезда.

                                                  Има нрав на звяр.

                                                        На дните си обаче

                                                   сам е господар

                                                        и негова любовница

                                                   е Свободата.

                                                        Погледни онези висини...

                                                   Орлите...

                                                         Лошо е

                                                    да си опитомен.

                                                           Живей свободен

                                                     и заради мен.

 

                                                                       Wali/Виолета Томова/

 

 

© Виолета Томова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??