ПОУКА
Лошо е
да си опитомен.
Да си влюбен,
тих и примирен.
Лесно гаври се
с теб съдбата.
Вълкът владее
със смъртта играта
- и с любовта-
но сам поставя
правилата.
Вълкът е
главатарят
на гората.
И е приятел
на нощта -
една развратница
добра.
Той вие
не пред мърлява
заключена врата,
а вие към луната
и търси
своята звезда.
Има нрав на звяр.
На дните си обаче
сам е господар
и негова любовница
е Свободата.
Погледни онези висини...
Орлите...
Лошо е
да си опитомен.
Живей свободен
и заради мен.
Wali/Виолета Томова/
© Виолета Томова All rights reserved.
Добър вечер, Вили!