10 февр. 2024 г., 14:12

Повеление 

  Поэзия » Гражданская
109 2 3

Ти хората не категоризирай

и думите претегляй на везна.
Човешкото достойнство не презирай
и не руши издигната стена.

 

Не си мисли, че само ти си важен
и всеки трябва да се поклони.
Знай, няма хорски пристан маловажен
и всеки огън пръска сам искри.

 

Не подценявай чуждата надежда,
в душата на човека не рови!
Дори със гняв и жлъч да те поглежда -
пак добротата в него потърси.

 

Ти хората не стъпквай като мравки
и не прави от стореното фарс.
Защото знай, че твоите подигравки
напук над тебе ще танцуват валс!

© Наташа Басарова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??