Поздрав
Пролет цветна, светлокоса,
по земята броди пак.
Песен звучна от градина
се преплита с детски смях.
И отваря на небето
чист прозорец слънчо мил.
Светла радост е в сърцето,
с дъх на здравец и пелин.
Полъх топъл над полето
гали будните жита.
Вдигат те очи зелени,
Баба Марта е дошла!
Тя надежда подарява,
с цвете шарено в ръка,
щъркелите поздравява
и честити пролетта!
© Тоди Все права защищены