Apr 21, 2009, 6:48 PM

Поздрав 

  Poetry » Landscape
491 0 1

 

Поздрав

 

Пролет цветна, светлокоса,

по земята броди пак.

Песен звучна от градина

се преплита с детски смях.

 

И отваря на небето

чист прозорец слънчо мил.

Светла радост е в сърцето,

с дъх на здравец и пелин.

 

Полъх топъл над полето

гали будните жита.  

Вдигат те очи зелени,

Баба Марта е дошла!

 

Тя надежда подарява,

с цвете шарено в ръка,

щъркелите поздравява

и честити пролетта!

© Тоди All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??